Puštena u rad nova trafostanica u Jagodini

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajilović, simboličnim presecanjem vrpce, pustila je danas u Jagodini u rad novu trafostanicu 110/20/10 kilovolti “Jagodina 3” u čiju izgradnju je investirano 336.799.758,40 dinara.

Pozdravljajuci prisutne, u ime Vlade Srbije, Mihajlović je istakla da nema, niti se mogu očekivati nova radna mesta ako nema infrastrukture, pogotovo ako nema kvalitene i dovoljno električne energije.
“Ovo je znak i za ostale gradove i opštine u Srbiji da moramo da razvijamo distributivni sistem, i da omogućimo svima, građanima i potencijalnim investitorima, da imaju dovoljne količine enertgenata, a bez toga ne možemo očekivati ni jedno novo radno mesto”, rekla je Mihajlović.

Posebno mi je zadovoljstvo što je u blizini trafostanice industrijska zona i što se tu grade nove fabrike i otvaraju nova radna mesta, “i nadam se da ćemo svi zajedno učiniti sve što možemo da se i ostali delovi Srbije mogu da pohvale industrijskim zonama i novim fabrikama”, dodala je ona.
Danas otvaramo ovu trafostanicu a iskreno se nadam da će ih biti još više, istakla je ministar.

 

Rudare nećemo ostaviti bez sredstava

Mihajlović je rekla da Vlada Srbije čini sve da ne bude subvencija, ali da rudare neće ostati bez sredstava.

Ulaganjima u razvoj rudnika JP PEU Resavica smanjiće se subvencije, rekla je ministarka.
“Plan je prošao sve odbore i nalazi se na Vladi, a vezan je za stratseškog partnera i ulaganja, pre svega izgradnju nove termoelektrane i ugljenokopa, rekla je Mihajlović, i dodala da su plan radili zajedno rudari, sindikati, ministarstvo.

Sada razgovaramo sa strateškim partnerima o njihovim ulaganjima i očekujem da ćemo u prvom kvartalu naredne godine imati konkretne ugovore, navela je Mihajlović i dodala da će predugovori biti potpisani do kraja ove godine.
“Pokušavamo da realizijemo ono o čemu sam razgovarla sa rudarima. Investicije jesu ogromne, mi moramo da damo alternativu, a altenativa su novi kop i nova termoelektrana”, rekla je Mihajlović i dodala da za sada sve ide planiranim tokom.

IZVOR: Tanjug, 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s