Prim i Georad se vraćaju u sistem EPS-a

Ministarka energetike Zorana Mihajlović obišla je danas preduzeća Prim i Georad u Kostolcu, i poručila da će te dve firme, koje su 2005. godine bile izdvojene u postupku restrukturiranja Elektroprivrede Srbije, biti vraćene EPS-u.

Ona je nakon razgovora sa upravnim odborima ta dva preduzeća rekla da zaposleni u Primu i Georadu nemaju razloga da brinu za svoja radna mesta, jer će sigurno ući pod okrilje EPS-a, kao što je ministartsvo energetike već uradilo sa preduzećem Kolubara Metal.
“Nema razloga da zaposleni ove dve kompanije ostaju bez posla zbog toga što neko treći ulazi na tržište, koji pritom nije ni osposobljen, niti ima potrebnu mehanizaciju i stručne ljude. Prirodno je da ove dve kompanje već odavno budu deo EPS-a”, smatra Mihajlović.

Ona je najavila svetlu budućnost za ove kompanije i za EPS, s obzirom da je nedavno potpisan ugovor koji će omogućiti izgradnju nove termoelektrane u Kostolcu.

Ministarka je podsetila da će SNS ispuniti obećanje dato u predizbornoj kampanji o analizi rada svih preduzeća koja su 2005. godine bila izdvojena iz EPS-a kao sporedne delatnosti jer, kako kaže, ispostavilo se da deo njih ipak spada u osnovne delatnosti EPS-a.

“PRIM” d.o.o. Kostolac je preduzeće za proizvodnju, remont i montažu mašina i opreme koje od 2005. godine, kao i Georad, nakon restruktuiranja EPA-a, posluje kao samostalno preduzeće.

Termoelektrane i kopovi Kostolac pokrenuli su u novembru ove godine proceduru kako bi u svoj sastav vratili PRIM i Georad, na osnovu stava resornih ministarstava da je delatnost ta dva preduzeća neraskidivo povezana sa proizvodnjom uglja i električne energije.

IZVOR: Tanjug, 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s