Poslednja prilika za reprogram dugova za struju

BEOGRAD – Dužnici koji žele da sklope sporazum o reprogramu duga za struju danas imaju poslednju priliku, jer zvanično ističe rok za mogućnost sklapanja konačnog reprograma, koji je EPS ponudio potrošačima. 

EPS je zbog gužvi zatražio da sve elektrodistribucije danas povećaju broj šaltera za tu uslugu, a zbog velikog interesovanja građana da u poslednjem trenutku reprogramiraju dug za struju, zahteve će primati i sutra.

Ovo je poslednji reprogram i poslednja šansa dužnicima da plate dugovanja za struju na rate, kažu u EPS-u, i podsećaju da je akcija za zaključivanje ugovora o reprogramu počela 15. avgusta ove godine.

Dugovi, u zavisnosti od visine iznosa, mogu da se izmire na 12 do 120 rata, a u slučaju reprograma do 60 rata korisnik dobija otpust dela duga.

Dužniku koji odluči da plati ođednom 60 odsto duga, biće oprošteno preostalih 40 odsto dugovanja.

Sporazum mogu zaključiti svi dužnici, pa i oni koji su tuženi i oni kod kojih je pokrenuta prinudna naplata, ali uz uslov da privrednom društvu za distribuciju nadoknade sve troškove sudskog postupka.

Čak i potrošači koji su ranije potpisali sporazume o reprogramu, mogu da se prilagode novim povoljnijim uslovima izmirenja duga.

Ukupan stari dug privrede i domaćinstava bio je oko 78 milijardi dinara, a reprogramom je do sada naplaćeno oko 20 odsto potraživanja.

Iz EPS-a poručuju da će dužnici koji ne sklope sporazum o otplati duga na rate već u decembru ući u proces prinudne naplate, a ako to ne bude moguće, sledi tužba i sudski postupak.

IZVOR: Tanjug, 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s